Outlook kullanıcılarının zaman zaman karşılaştığı şifre kabul etmeme durumu birkaç nedenle oluşabilmektedir. Eğer çalışan eposta hesabınız aniden şifre kabul etmiyorsa aşağıdaki nedenlerden herhangi birisi neden olabilir.

Öncelikle eposta adresiniz ve şifrenizin doğru olduğundan emin olun.

Sunucu hizmet dışı kalmış veya hizmete erişemiyor olabilirsiniz

Eposta sunucunuz teknik sorunlar yaşıyor ve bu nedenle teknik bakıma alınmış olabilir. Bunun yanında internet bağlantınız sorun yaratıyor olabilir. Yurt dışındaki bazı müşterilerimiz otel servisinde internet bağlantılarından şikayet edebiliyorlar. Mobil bağlantılarda da benzer sorunlar olabiliyor.

Çözüm:

  • Standart hosting firmalarında epostalarına webmail servisinden ulaşabilirler. Tarayıcınızın adres satırına alan adınızın sonuna /webmail yazarak (Örneğin: http://alanadiniz.com/webmail ) ulaşmayı deneyebilirsiniz.
  • Yandex Kurumsal kullananlar için yine adres satırına http://www.yandex.com.tr veya alan adınız ile (Örneğin: mail.alanadiniz.com) ulaşabilirsiniz.
  • Bir başka seçenek de alternatif bir internet bağlantısı çözüm olabilir.

Webmail servisine girmeye çalıştığımda “brute force attempt” hatası alıyorum

Bu hata standart hosting kullanıcılarının karşılaştığı bir durumdur. Bulunduğunuz internet bağlantınız birden fazla hatalı şifre girerek mail sunucusunda kara listeye girmiştir. Bu durumdan internet bağlantısını kullanan bütün eposta kullanıcıları etkilenir.

Çözüm:

  • Herkesin outlook ve diğer eposta programlarını kapatmalarını sağlayarak 30 dakika kadar iletişimi keserek sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz. Tekrar outlook programınızı açtığınızda şifrenizi dikkatli girin.

  • Eğer internet bağlantısınızın ip adresi statik değilse modemi kapatıp açarak yeni bir ip almayı deneyebilirsiniz. IP numaranızın değiştiğini anlamak için ip öğrenme sayfasını kullanabilirsiniz.

    Uyarı: Eğer IP numaranızı temizlememize rağmen, bu sorunla tekrar tekrar karşılaşıyorsanız, sisteminizde antivirüs korumanızı gözden geçirin. Güncel antivirüs programı kullanın. Bütün bilgisayarlarınızı güncel bir antivirüs yazılımı ile taratın.

Outlook program dosyası bozulmuş olabilir

Bazen outlook/outlook express program dosyası (.pst) uzantılı bozulmuş olabilir. Bu nedenle şifrenizi kabul etmiyor olabilir.

Çözüm:

Eğer yukarıdaki önerilimiz sorunlarınızın çözümü için yeterli gelmediyse mutlaka servis sağlayıcınız ile irtibata geçin. Elinizdeki bilgiler hatalı olabilir.